Снимка: фейсбукДнес в сутрешните часове облачността ще е значителна и на

...
Снимка: фейсбукДнес в сутрешните часове облачността ще е значителна и на
Коментари Харесай

Слънцето пробива облаците от запад, температурите достигат 11 градуса

Снимка: фейсбук

Днес в утринните часове облачността ще е забележителна и тук-там, основно в Северна и Източна България ще има валежи от дъжд и там ще има условия за формиране на поледица. През деня в множеството региони в страната ще е слънчево с оптимални температури до 11 градуса, написа Канал3.бг .

В 5 ч. тази заран температурите в нормално по-мразовития Северозапад бяха доста по-високи от тези в Югозападна България: цели 11 градуса във Враца и Плевен, 10 градуса в Монтана, Ловеч и Свищов, 9 градуса в Лом. В същото време в Сандански бе минус 3 градуса, минус 2 - в Гоце Делчев, минус 1 бе в Благоевград.

Още преди обяд от запад облачността ще се раздира и понижава в множеството региони до най-вече слънчево. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е сдържан. Минималните температури ще са от минус 2° до 3°, по морското крайбрежие до 5°. Максималните температури ще са сред 6° и 11°, по високите полета на Западна България ще са по-ниски - сред 2° и 5°, в София до 4 градуса. Най-голяма температурна амплитуда се чака в Сандански - от минус 2 до 12 градуса през днешния ден.

По Черноморието облачността ще е променлива, преди обяд забележителна и тук-там ще превали дъжд. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 8°-11°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините облачността ще е по-често забележителна и на доста места ще има слаби превалявания от сняг. Ще духа мощен, по високите и открити елементи плевел северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 3°, на 2000 метра – към минус 3°.

Атмосферното налягане е и ще остане по-високо от междинното за месеца. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР